top of page
  • Wie van een wandeling houdt kan eens een rondje om Domaine de Soulisse heen lopen. Dat is een wandeling van ongeveer een uur waarop men op de diverse weiden koeien, varkens, onze pensionpaarden en een oude watermolen (niet meer in gebruik, maar wel bewoond) tegenkomt.

  • Aan de oever van de Allier, in het centrum van het middeleeuwse steenhouwersdorpje, Apremont-sur-Allier liggen schitterende bloementuinen, in 1970 aangelegd door Gilles de Brissac.

  • Langs de Allier staan picknicktafels,  mooie huizen met al even mooie tuinen, overal veel prachtige bloeiende struiken. Er is een Brasserie (Brasserie du Lavoir) waar je even kunt uitrusten en iets nuttigen om vervolgens nog het kasteel, met rijtuigmuseum, en de tuinen te bezoeken. 

  • Vlak voor het plaatsje Louroux--Hodement ligt een voormalige steengroeve die al heel lang in gebruik is als meer om in te zwemmen. Prachtig schoon water en een hele mooie omgeving. 

  • De omgeving van domaine de Soulisse is in verschillende opzichten afwisselend: van grote bossen tot heuvelachtige (bocage de Bourbonnais) vergezichten, van natuur tot grote menselijke "bouwwerken"(Canal du Berry, loopt door Vallon en Sully), van slaperige dorpjes tot bruisende recreatiegebieden en pretparken.

  • Ainay-le-Château, een pittoresk plaatsje op 12 km afstand van Domaine de Soulisse. Je vindt er een paar gezellige cafétjes met terrasje, een schitterend kerkje en de oude kern van het dorp is een wandeling (met fototoestel in de aanslag) waard.

  • Kortom, een omgeving die graag verkend wil worden!In de omgeving van domaine de Soulisse vindt u een aantal pittoreske dorpen en steden die een bezoek zeker waard zijn. Zonder volledig te kunnen zijn noemen we hier St. Amandmontrond (ong 30 km), Moulins, Montlucon (beide 40-45 km) en Bourges op ong. 60 km.Van de dorpen in de omgeving zijn Hérisson, gelegen aan de rivier de Aumance en Bourbon-'l Archambault zeker een bezoek waard. In de laatste plaats staat een kasteel om te bezoeken en zijn gezellige terrasjes evenals Thermen. Bourges heeft niet alleen een prachtig middeleeuws centrum, maar ook een immens grote cathedraal. Voor wie van winkelen houdt is Bourges ook erg leuk. De Fransen zijn meesters in het organiseren van middeleeuwse feesten. Wij gaan zelf ieder jaar, vaak vergezeld door een aantal gasten, verkleed naar bijvoorbeeld Souvigny een stadje dat ook zonder middeleeuws feest de moeite waard is. Montluçon heeft een prachtige middeleeuwse binnenstad die met behulp van een (Nederlandse) routebeschrijving te verkennen is. Op iets grotere afstand liggen de steden Vichy en Clermont Ferrand. Tot slot zijn er op zondag in de wijde omgeving Brocantes.

  • Ook een heel sportief uitstapje is een dagje kanoën op de rivier de Sioule, ongeveer 60 km bij ons vandaan richting het zuidoosten. De reis er naartoe via de Route National is altijd weer even mooi en voert langs veel schilderachtige dorpjes en op een gegeven moment langs de Sioule zelf, soms gelijk met de weg en soms diep beneden inhet ravijn. Erg mooi. Je kunt het beste vanaf Domaine de Soulisse eerst telefonisch een bepaalde dag reserveren en kunt dan kiezen uit een halve dagtocht ofeen hele dagtocht. De eerste is ongeveer 2,5 uur kanoën en de tweede ongeveer 5 uur, afhankelijk van de snelheid van de kanoërs en natuurlijk de stroming. In beide gevallen moet je precies om 10.00 uur 's ochtends aanwezig zijn want de kanoërs worden opgehaald met een busje en met de desbetreffende kano's stroomopwaarts afgezet. De tocht terug over het water is schitterend (camera meenemen) en onderweg zijn er een paar mogelijkheden om te pauzeren, de boot vast te leggen en bij een restaurantte lunchen.De kosten voor een dagtocht bedragen ongeveer € 25,- per persoon en een halve dagtocht € 10,- per persoon inclusief het wegbrengen met het busje. Je krijgt een ton mee, die op de boot past en waterdicht afgesloten kanworden, waar je je fototoestel en extra kleding en/of badspullen in kwijt kan. Meer informatie over de mogelijkheden van kanoën op de Sioule vindt je in het prieel op de camping, evenals een telefoonnummer om te reserveren. In het hoogseizoen zullen we iedere week een bepaalde dag bespreken voor een groepje geïnteresseerde gasten van camping en gîtes.

 

Volg ons ook via:

  • Wix Facebook page

Le Petit Soulice

bottom of page