Buitenritten
press to zoom
press to zoom

Foto: Jauke Diekman

press to zoom
press to zoom
press to zoom

Foto: Jauke Diekman

press to zoom
press to zoom
press to zoom

Foto: Jauke Diekman

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom

 

Op dit moment leven er 8 paarden op het domein in de 30 ha weilanden rondom de boerderij waarmee we buitenritten

 maken. Paardrijdtocht van 2 uur inclusief begeleiding € 35,--.

 

Onze paarden zijn freestyle getraind, ze zijn fijntjes, soepel en reageren op de minste hulpen. Ze zijn vertrouwd met de omgeving en willen graag lopen. Dit houdt in dat je op een heel correcte manier moet kunnen inhouden, dus zonder dat je aan de teugels gaat trekken! Ook met een lange teugel moet je in staat zijn je paard in te houden, als je dat niet kunt, dan is het voor jou niet prettig om bij ons buitenritten te maken. Je kunt dan veel beter les nemen in onze buitenbak, die ook midden in het bos ligt. Zo ben je toch heerlijk buiten in de natuur met je paard en je leert ook nog iets. In stap rijden we altijd met lange teugel, in draf en galop nemen we de teugels iets op. Een aantal paarden rijden we bitloos. Het terrein leent zich niet om te racen, op goed uitgezochte stukken kunnen we galopperen, altijd in de verlichte zit.

 

We maken op afspraak buitenritten in het Forêt de Tronçais, een schitterend woud met meren en (tussendoor landerijen) prachtige vergezichten, dat 11.000 ha groot is. In dit woud leven herten, reeën en wilde zwijnen, diverse soorten (roof)vogels en allerlei klein wild, dat we onderweg kunnen tegen komen. Ervaring: Beheersing van stap/draf-lichtrijden en galop op een juiste manier zonder het paard te hinderen in zijn bewegingen, dus een onafhankelijke zit is noodzakelijkIn ongelijk terrein betekent dit dat men in draf en galop de verlichte zit dient te beheersen! Uit ervaring blijkt dat de ruiters hier een leeftijd v.a. ca. 12 jaar (maar liefst ouder) voor dienen te hebben bereikt. Kijk ook eens naar de karakters van onze paarden! We rijden in kleine groepjes van niet meer dan 6 ruiters. De ruiters kunnen 's ochtends mee de paarden van het land halen en zelf poetsen. Vriendelijke omgang met de paarden, respect voor de natuur en veiligheid staan bij ons bovenaan. Cap is verplicht, sporen en zweep niet nodig. Maximaal ruitergewicht: 85 kg. BMI (body mass index): maximaal 29,5 (je gewicht gedeeld door je lengte, delen door lengte). 

 

Reisverzekering: Paardrijden wordt door sommige reisverzekeraars gezien als risicosport, vermeld dus bij het afsluiten van een reisverzekering dat het om een paardrijvakantie gaat. Domaine de Soulisse is dè ideale locatie in midden Frankrijk voor uw ruitervakantie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Le Petit Soulice