top of page

Over ons

 

Wij zijn Marijn van Hulst en Karin Buijtenhuis, sinds 20 jaar wonen en werken we in dit prachtige stukje van Frankrijk, Auvergne, Allier, Cérilly.

 

Marijn van Hulst (1959) is sinds zijn geboorte omringd geweest door ponies en paarden. Hij zit op het paard/pony vanaf dat hij een baby is. Hij komt uit Puiflijk en zat al op zeer jonge leeftijd bij de rijvereniging. Na zijn studie aan de Hogere Agrarische School (HAS) gaat hij bij een  accountantskantoor in Limburg werken. Hij reed dressuur-  spring- en samengestelde wedstrijden in het Z. In 2000 was het tijd om het roer om te gooien en zijn droom te verwezenlijken om meer met paarden te doen en vertrok hij naar Frankrijk. Alle paarden gingen mee naar domaine de Soulisse, een grote boerderij met 35 ha land. Vrijwel direkt realiseerde hij een prachtig gelegen camping in de parkachtige tuin van het domein en 2 gîtes op het terrein. Ook startte hij meteen met het maken van buitenritten met de gasten vanaf het domein dat direct aan het 11.000 ha grote forêt de Tronçais grenst.

 

Karin Buijtenhuis (1963) is geboren en getogen Haarlemse en  rijdt vanaf haar 8e jaar op maneges en maakt veel buitenritten. Op haar 18e gaat ze als dierenartsassistente werken en geeft ze bij de dierenbescherming de cursus ‘gehoorzame huishond’. Vanaf haar 26e gaat ze bij de redactie van Grasduinen werken, een maandblad over natuur en dieren (inmiddels Roots Magazine) als Photo Researcher. Later gaat ze buitenritten voorrijden door de Kennemerduinen  op de manege waar ze reed voordat ze haar eigen paard koopt als ze 35 is. Door dit specifieke paard raakt ze nog meer verdiept in de trainingsmethode van Klaus Ferdinand Hempfling, haar grote voorbeeld. 

 

We zijn beiden grote natuur- en dierenliefhebbers, vandaar onze keuze om op deze fantastische plek te gaan wonen die tevens de mogelijkheid biedt om van al onze andere hobby's zoals o.a. tuinieren, wandelen, fietsen en zwemmen te genieten.  En tot slot is het prachtig om dit alles te kunnen delen met onze gasten!

 

’s  Zomers houdt Marijn zich vooral bezig met de camping en is daar ook het aanspreekpunt voor de gasten. Karin rijdt de buitenritten voor en samen helpen we met het poetsen en zadelen van de paarden.

 

Het hele jaar door geven we samen les in de buitenbak, longeerring of in het terrein voor alle typen ruiters. 

Volg ons ook via:

  • Wix Facebook page

Paardrijden en kamperen bij Domaine de Soulisse, een kleine boerderijcamping met vakantiehuis, paarden en natuurmeer.

Le Petit Soulice

bottom of page